Homepage >  Project >  Architecture >  Text

Deqing Cultural Display Center and Library

2014-07-23

Project Information

Project Location:
China Huzhou City, Zhejiang Province, China
Project Classify:
Architecture
Project Scale:
32,491 square meters
Design Time:
2009-3-1
Buildtime:
2014-4-1
Client:
Deqing County Urban Construction and Development Company
Chief Designer:
Turenscape

Project Profile

The integration of green architecture and energy saving techniques were the inspiration for the Deqing Cultural Center and Library in southern China. Energy saving techniques, including shade structures, multiply ceiling-high atria, skylights and natural ventilation were used to create a comfortable indoor space that respected the seriousness and status of the municipal center while responding to the warm and humid climate.

The Deqing Cultural Display Center and Library is located south of the central Deqing administrative area. The 36,000 square meter construction site is bordered by Qianqiu Street to the north, Quyuan Road to the west, Yunxiu Road to the east, and the Citizen Square to the south. The floor area will occupy 28,500 square meters.

The display center, which is located in the eastern side of the site, has a construction area of 10,054 square meters, while the library to the west occupies 10,234 square meters. The one underground level covers 3,969 square meters. The three-story building is 18.95 total meters in height.

Independent entrances and exits on the first and second floors separate the pedestrian circulation. The vertically symmetrical structures are oriented around a north-south axis of outdoor public space. Both buildings have operable skylights and ground-to-ceiling atria. In the torrid summertime, the atrium space pulls cool wind from nearby grasslands and water bodies into the buildings, reducing cooling loads and indoor temperature. The aluminum façade reflects sunlight, bringing down the surface temperature and creating an occupiable roof space. Finally, a double-layered glass curtain wall further reduces energy consumption while providing a panoramic view of the surrounding landscape and creating interaction between the indoor and outdoor space.

All comments only on behalf of Internet users
Refresh